Нашите постижения

Първо място в общински турнир по волейбол I-во място спечели волейболният отбор-момичета (VIII-XII клас) при СОУ „Антон Попов“ на общинския турнир, който се проведе на 30.04. 2014г. Отборът бе награден с грамота и купа, а всеки участник получи златен медал. За най-добра състезателка по волейбол беше отличена Лиза Пашова.
1_miasto_voleibol_1.jpeg и 1_miasto_voleibol_2.jpeg
Първо място в областния кръг на олимпиадата по география
На 31.03.2014г. в град Благоевград се проведе областен кръг на олимпиадата по география и икономика. Емануела Ташкова от VI клас и Иван Стойков от VII клас представиха достойно училището. Иван Стойков постигна най-висок резултат в Благоевградска област и се класира за участие в X-та Национална олимпиада по география и икономика, която се проведе на 26 и 27.04.2014г. в град Ямбол, гимназия „Васил Левски”.
Ivan_Emanuela.jpeg
Второ място в националното състезание „За хляба наш…”
Деца от цяла България се събраха в Благоевград за XVI национално ученическо състезание „За хляба наш…”. В него се състезаваха 1563 ученици от 61 населени места в страната.
В три етапа учениците мериха сили и знания за пътя на хляба от нивата до трапезата, неговото място в българското народно творчество, представиха и български обредни питки. Тричленното жури с председател етнографът Камелия Грънчарова оцени знанията и уменията им. Призовото място спечелиха децата от село Селановци. Втори се класира отборът от СОУ „Антон Попов” в Петрич, третото място грабна клуб „Приложно изкуство и етнография” от Пето основно
училище „Христо Ботев” в Кюстендил. Линк към Галерия/ Za_hliaba_nash
Второ място в зонално първенство по баскетбол
На 27.04.2014 в град Перник, зала „Миньор“, се проведе зонално първенство от ученически игри 2013/14 учебна година. Баскетболният отбор-момичета (V-VII клас) при СОУ „Антон Попов“, след победи над отборите от областите Перник и Кюстендил, се класира на ІІ място.
zonalno_basketbol_1.jpeg и zonalno_basketbol_2.jpeg